Arte Martiale Mixte pentru copii

Esti parinte? Citeste cu atentie.

Ne naştem « goi ».
Pe parcursul anilor învăţăm absolut tot pe acest pământ (cum să mergem, cum să mâncăm, cum să vorbim şi multe alte activităţi fizice şi mentale). Avem o personalitate care iese mai târziu în evidenţă, dar este afectată de mediul înconjurător. La fel, avem în ADN gene de la părinţi sau bunici, care sunt afectate pe parcursul anilor de acelaşi mediu în care trăim. Deci trebuie să formăm o bază bună pentru dezvoltare, să acumulăm şi să modelăm în continuu corpul şi mintea noastră, să ne îmbrăcăm cu valori şi cunoştinţe necesare pentru o viaţă mai bună.
De ce este necesar să practicăm arte marţiale mixte de mici copii?
Învăţăm să scriem şi, chiar dacă nu mai repetăm 10-20 de ani, nu uităm. Acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul artelor marţiale mixte. Exerciţiile fizice, la fel ca şi teoria de bază în acest domeniu, rămân peste ani. Chiar dacă un adult se opreşte câţiva ani din activitatea sportivă şi devine sedentar, el poate să reia cu uşurinţă exerciţiile, pentru că acestea au rămas întipărite în memoria sistemului neuromuscular.
Persoanele care nu au practicat în timpul copilăriei niciun fel de sport şi nici educaţie fizică la şcoală, au un minus de rezistenţă fizică, psihică şi morală, care le afectează orice activitate, în familie sau în societate. Corpul lor acumulează mai greu informaţia şi atunci când îşi doresc să înceapă o activitate fizică, el nu recunoaşte ceea ce i se cere. Adaptabilitatea la efortul de orice natură este mai grea în cazul acestor persoane care nu au profitat de mici de beneficiile practicării unui sport. Cu atât mai mult în cazul artelor marţiale mixte, sport complex care conduce la o dezvoltare complexă a celui care îl practică.
Primul avantaj, unul vizibil, pe care îl aduc artele marţiale mixte în viaţa copiiilor şcolari este dezvoltarea armonioasă şi puternică a trupului. Oricine poate observa că activitatea fizică specifică fiecărui sport modelează trupul copiiilor.
Orice acţiune asupra corpului îl face pe acesta să se adapteze, modificându-se. Astfel vom face o structură osoasă şi o structură musculară mai puternice.
La fel, şi un sistem imunitar mai puternic, care trebuie stimulat în anumite limite pentru a se adapta şi a se dezvolta. De aceea copiii activi, care fac sport, au mai multă putere, au un trup mai zvelt, capacitate la efort şi mai ales rezistenţă la îmbolnăvire. Trebuie menţionat şi faptul că, nu numai oasele şi muschii se dezvoltă, ci şi inima, plămânii, sistemul vascular şi sistemul nervos.
Un alt câştig din practicarea artelor marţiale mixte în perioada şcolară este educaţia, disciplina şi dezvoltarea voinţei, lucruri foarte esenţiale în viitorul unui copil. Orice sport cere anumite sacrificii, cere o educaţie alimentară, cere o anumită disciplină (să nu lipseşti, să nu întârzii, să îţi faci datoria la antrenament ca să fii în vârf) şi bineînţeles acestea dezvoltă voinţa.